1 vidutinės saliero šaknies,
400 g brokolių,
300-400 g vištienos faršo,
300-4000 g miltų,
vandens,
druskos,
50 g sviesto,
aliejaus virti.
P a d a ž u i:
100 g lydyto sūrio,
60 ml 10 proc. grietinėlės,
pusės šaukštelio ciberžolių (kurkumos),
žiupsnelio džiovintų peletrūnų,
3 šaukštų pusiau saldaus sojų padažo,
20-30 g keptų sezamų.
GAMINIMAS:
Miltus išmaišykite su vandeniu ir žiupsneliu druskos. Faršą pakepinkite keptuvėje be riebalų (stipriai nekepinkite, nes vėliau virsite aliejuje) ir atvėsinus sudėkite į tešlą. Salierą nulupkite, supjaustykite griežinėliais (6-8 mm) ir keletą minučių pavirkite vandenyje.
Po to dėkite į įkaitintą keptuvę su sviestu ir žiupsneliu druskos. Tą patį padarykite ir su brokolio šakelėmis, tik jas pavirtas reikia nuvarvinti. Daržovės neturi suvirti ir perkepti. Kai jos apvirs ir atvės, merkite į tešlą su faršu, dėkite į puodą su įkaitintu aliejumi ir virkite, kol apskrus.
Paruoškite padažą: sūrelį ištirpinkite kartu su grietinėle ir druska pagal skonį. Šviesiajam padažui pusę sūrio mišinio sumaišykite su ciberžolėmis ir peletrūnais, o tamsiajam-su sojų padažu ir sezamais. Su šiais padažais patiekite tešloje išvirtas daržoves.