1 kg žuvies,
40 g konservuotų ananasų,
20 g žaliųjų žirnelių,
10 g krakmolo,
50 ml saulėgrąžų aliejaus,
10 ml sezamo aliejaus.
P a d a ž u i:
30 g pomidorų pastos,
50 g cukraus,
10 ml 9 proc.acto,
1 paprikos,
1 morkos,
1 svogūno,
1 saliero stiebo,
2 g imbiero šaknies,
3 g krakmolo.
GAMINIMAS:
Iš pradžių paruoškite saldžiarūgštį padažą. Visas daržoves apvirkite nedideliame kiekyje vandens ir išgriebkite Į daržovių sultinį supilkite pomidorų pastą, actą, suberkite cukrų ir žiupsnelį druskos. Paskiausiai supilkite krakmolą, ištirpintą šaltame vandenyje.
Iš žuvies išimkite kaulus, bet nenulupkite odos. Paruoštą filė kryžmai įpjaukite iki odos taip ir pamarinuokite sezamo aliejuje su druska 5 minutes. Paskui apibarstykite filė krakmolu ir kepkite aliejuje 5-8 minutes, kol žuvis gražiai apskrus.
Ananasus supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su žirneliais. Išdėkite žuvį į lėkštes, apliekite padažu ir papuoškite ananasų ir žirnelių mišiniu.