200 g juodųjų alyvuogių,
2 šaukštai skysto medaus,
4 šaukštai vyno acto,
šviežių čiobrelių,
rozmarinų,
bazilikų,
mėtų,
200 g žaliųjų alyvuogių,
1/2 aitriosios paprikos,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
2 skiltelės česnako.
GAMINIMAS:
Juodąsias alyvuoges užpilkite medumi, 2 šaukštais acto, užberkite smulkintų prieskoninių žolelių ir dėkite į šaldytuvą. Žaliąsias alyvuoges apibarstykite labai smulkiai sukapota aitriąja paprika, česnaku, prieskoninėmis žolelėmis, įpilkite aliejaus.
Įdėkite 2 šaukštus acto ir dėkite į šaldytuvą. Alyvuoges laikykite marinate mažiausiai keturias valandas, geriausia-parą. Tai puikus užkandis prie vyno.