1 didelė morka,
1 svogūnas,
1 česnakas,
aliejaus,
šviežių bazilikų,
10 pomidorų,
1 kubelis sultinio,
druskos,
pipirų,
6 šaukštai riebios grietinėlės,
1 šaukštelis raudonojo vyno acto,
2 kiaušinių tryniai.
GAMINIMAS:
Morką stambiai sutarkuokite, svogūną ir česnaką susmulkinkite.Į didelį puodą įpilkite aliejaus, kad padengtų dugną, ir jame apie 15 minučių patroškinti morkas, svogūnus, česnakus, įmeskite šakelę bazilikų.
Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite į puodą. Iš kubelio išvirkite litrą sultinio, supilkite į puodą, įberkite druskos, pipirų ir uždengus virkite 20 minučių. Nukaiskite ir masę sutrinkite elektriniu trintuvu.
Su grietinėle ir actu išplaktus kiaušinių trynius supilkite į sutrintą masę ir greitai išmaišykite. Sriubą išpilkstykite į lėkštes ir papuoškite bazilikų šakelėmis.