250 g vandeninės zizanijos (laukinių ryžių),
kruopų ir ilgagrūdžių ryžių mišinio,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 česnako skiltelės,
5 džiovinti pomidorai,
100 ml daržovių sultinio,
100 ml sauso baltojo vyno,
truputis druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Keptuvėje su aliejumi pakepinkite susmulkintą česnaką, suberkite ryžius ir pakepkite 3-4 min. nuolat pamaišydami. Tada užpilkite sultinį, vyną ir troškinkite ant nedidelės ugnies, kol ryžiai suminkštės, o skystis išgaruos.
Džiovintus pomidorus supjaustykite juostelėmis ir įmaišykite į ryžius. Garnyrą palaikykite uždengtą, kad pomidorai suminkštėtų. Patiekite prie žuvies, jūros gėrybių bei paukštienos patiekalų.