250 g miltų,
50 g maltų migdolų,
150 g cukranendrių cukraus "Demerara",
1 šaukšto vanilinio cukraus su natūralia vanile,
1 kiaušinio,
150 g kambario temperatūros sviesto arba margarino.
G l a i s t u i:
200 g baltojo arba pieninio šokolado,
50 g sviesto arba margarino.
P a p u o š i m u i:
300 g cukraus miltelių arba šokolado skonio cukraus miltelių,
15 ml lydyto margarino arba augalinio aliejaus,
30 ml vandens arba vaisių sulčių.
GAMINIMAS:
Sumaišykite tešlos ingredientus, įdėkite tešlą į plastikinį maišelį ir šaldykite ne trumpiau kaip 30 min. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlą iki 2-3 mm storio. Formelėmis išspauskite figūras. Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, apie 15 minučių.
Atvėsus sausainiams, puode virš silpnos ugnies išlydykite šokoladą su sviestu ar margarinu. Gautą mišinį atvėsinkite ir išplakite elektriniu plakikliu. Šokoladine mase apliekite sausainių paviršių. Kai šokolado masė sustings, pasiruoškite puošimui.
Sumaišykite cukraus miltelius su tokios spalvos sultimis, kokią norite išgauti, supilkite gautą masę į konditerinį švirkštą ir puoškite sausainius. Jeigu sausainius naudosite Velykų dekoracijoms, prieš kepdamos įspauskite skylutę, kad juos galėtumėte pakabinti.