4 didelės bulvės,
svogūnas,
morka,
2 pomidorai,
6 šaukštai baltojo vyno,
100 g tarkuoto sūrio,
žalumynų,
druskos,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Bulves nuplaukite ir išvirkite su lupenomis, kad būtų beveik minkštos. Perpjaukite jas išilgai į dvi dalis ir atsargiai išskobkite minkštimą, kad liktų 7 mm storio krašteliai. Minkštimą sumaigykite šakute. Svogūną ir morką smulkiai sutarkuokite. Pomidorus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Svogūnus ir morkas 5 minutes pakepinkite, supilkite vyną.
Troškinkite, kol visas vynas išgaruos. Suberkite pjaustytus pomidorus, pabarstykite druska, pipirais ir troškinkite 15 minučių, kol svogūnai ir morkos suminkštės. Sudėkite bulvių minkštimą ir gerai išmaišykite. Nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite ir suberkite sūrį. Truputį sūrio palikite užbarstyti. Bulvių puseles įdarykite, pabarstykite tarkuotu sūriu ir kapotais žalumynais. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.