600 g bulvių,
60 g miežinių kruopų,
3 kiaušiniai,
75 g kvietinių miltų,
4 šaukštai sviesto,
riebalų skardai,
1/4 l grietinės,
svogūnas,
4 šaukštai sezamų (juos galite pakeisti tarkuotais lazdynų riešutais),
1/2 šaukštelio universalių prieskonių,
žiupsnelis druskos.
GAMINIMAS:
Bulves išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir sugrūskite. Nuluptą svogūną supjaustykite kubeliais ir kepkite su 2 šaukštais sviesto, kol suminkštės. Į puodą berkite kruopas, prieskonius, įpilkite 1/2 l vandens ir troškinkite 10 minučių ant silpnos ugnies. Palikte atvėsti. Kiaušinius išplakite su miltais ir druska.
Iš bulvių, miežinių kruopų košės ir kiaušinių išminkykite tešlą. Suformuokite 8 maltinukus ir sudėkite į riebalais išteptą skardą. Kiekvieną aptepkite likusiu sviestu ir apibarstykite sezamais. Į skardą pilkite grietinę. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsnių temperatūros. Šaukite maltinukus ir kepkite maždaug 25 minutes, kol apskrus.