8 vidutinio dydžio bulvės,
70 g džiovintų grybų,
svogūnas,
2 šaukštai sviesto,
krapų arba petražolių,
druskos,
maltų pipirų,
riebalų kepti.
GAMINIMAS:
Džiovintus grybus nuplaukite ir 2 valandas mirkykite šaltame vandenyje. Išvirkite juos tame pačiame vandenyje, supilkite į kiaurasamtį ir perliekite vandeniu. Tada grybus sukapokite ir apkepkite su sviestu. Svogūną susmulkinkite, apkepkite, sumaišykite su grybais, pabarstykite druska ir pipirais.
Bulves nuskuskite (jei daržovės jaunos, luobelės geriau visai nelupkite-joje itin daug vitaminų), nupjaukite kiekvienos galą-"dangtelį", tada peiliu išpjaukite gilią angą. Šiek tiek pakepinkite bulves gruzdintuvėje, pabarstykite druska, tada įdarykite, užvožkite "dangteliu" ir kepkite orkaitėje. Iškepusias bulves puoškite žalumynais, tiekite karštas.