indelis saldaus kondensuoto pieno,
260 g juodojo šokolado,
30 g saldžios grietinėlės sviesto,
šlakelis brendžio arba romo,
lazdynų riešutų prieš tai pakepinus juos sausoje keptuvėje, galėsite įdėti į triufelio vidų).
GAMINIMAS:
Kondensuotą pieną bei sviestą supilkite į puodą ir pakaitinkite ant silpnos ugnies. Kai užvirs, nukelkite nuo viryklės, suberkite smulkintą šokoladą ir įpilkite šlakelį brendžio arba romo. Maišykite, kol susidarys vientisa masė.
Tada ją atvėsinkite, įdėkite į šaldytuvą ir palikite ten maždaug 1,5 val. Kai masė sustings, formuokite rutuliukus, o į vidų įspauskite po riešutą. Rutuliukus gausiai apvoliokite kakavoje, smulkintuose riešutuose arba vaflių trupiniuose.
Paruoštus triufelius galima sudėti į specialius popierinius maišelius. Geriausiai juos laikyti šaldytuve, kad nesutirptų.