didelė skardinė natūralių smulkintų pomidorų be odelių savo sultyse,
pusė kepaliuko truputį padžiūvusios itališkos duonos,
3 česnako skiltelės,
2 saulėje džiovinti pomidorai,
nedidelis gabalėlis aitriosios paprikos ankšties,
pagal skonį druskos,
cukraus,
pusė saujelės šviežių bazilikų,
po šaukštą aliejaus,
"Pesto" padažo su bazilikais.
GAMINIMAS:
Duoną supjaustykite riekelėmis, paskrudinkite sausoje keptuvėje, gerai įtrinkite per pusę perpjauta česnako skiltele ir išdėliokite ant puodo, kuriame virsite sriubą, dugno. Ant viršaus sumeskite saulėje džiovintų pomidorų puseles.
Česnakus ir aitriąją papriką susmulkinkite, kol pagels, pakepinkite aliejuje, tada suberkite smulkintus pomidorus, cukrų, druską, pipirus, sukrėskite "Pesto" padažą. Apie 8 min. pakaitinus, tyrę sukrėskite į puodą. Sriubą virkite ant silpnos ugnies apie 20 min., kol duonos riekelės patiš, tada viską išplakite elektriniu plakikliu ir tiekite papuoštą bazilikais.