Itališka duona su alyvuogėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Itališka duona su alyvuogėmis


INGREDIENTAI:

800 g miltų,
šaukštas sausų mielių,
raudonasis svogūnas,
po pusę saujelėsžaliųjų ir,
juodųjų alyvuogių be kauliukų,
5 šaukštai alyvuogių aliejaus,
pagal skonį druskos,
žiupsnelis cukraus.


GAMINIMAS:

Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje iki auksinės spalvos. Į gilų dubenį įpilkite 300 g pašildyto vandens, suberkite mieles, druską, cukrų, po truputį suberkite miltus ir minkykite tešlą. Į tešlą įmaišykite atvėsintus kepintus svogūnus, smulkintas alyvuoges, dar paminkykite.

Tada iš tešlos suformuokite rutulį, dėkite jį į dubenį, uždenkite ir palikite, kad iškiltų. Kai tešla padvigubės, ją dar paminkykite ant miltais pabarstyto stalo, suformuokite norimos formos duonos kepalėlius ir kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Iškeptą duoną padėkite ant rankšluoščio, kad atvėstų tik tada pjaustykite riekelėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668