800 g miltų,
šaukštas sausų mielių,
raudonasis svogūnas,
po pusę saujelėsžaliųjų ir,
juodųjų alyvuogių be kauliukų,
5 šaukštai alyvuogių aliejaus,
pagal skonį druskos,
žiupsnelis cukraus.
GAMINIMAS:
Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje iki auksinės spalvos. Į gilų dubenį įpilkite 300 g pašildyto vandens, suberkite mieles, druską, cukrų, po truputį suberkite miltus ir minkykite tešlą. Į tešlą įmaišykite atvėsintus kepintus svogūnus, smulkintas alyvuoges, dar paminkykite.
Tada iš tešlos suformuokite rutulį, dėkite jį į dubenį, uždenkite ir palikite, kad iškiltų. Kai tešla padvigubės, ją dar paminkykite ant miltais pabarstyto stalo, suformuokite norimos formos duonos kepalėlius ir kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Iškeptą duoną padėkite ant rankšluoščio, kad atvėstų tik tada pjaustykite riekelėmis.