600 g baltos žuvies filė,
2 svogūnai,
4 česnako skiltelės,
5 saulėje džiovinti pomidorai,
gabalėlis aitriosios paprikos ankšties,
citrina,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
Provanso žolelių mišinio,
džiovintų čiobrelių,
2 šaukštai sviesto,
pusė puodelio vyno.
GAMINIMAS:
Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, provanso žolelių mišiniu, apšlakstykite sultimis, uždenkite maistine plėvele ir bent valandą palaikykite šaldytuve, kad pasimarinuotų.
Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite karštame svieste. Kai svogūnai suminkštės, sudėkite nesmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, padažą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dar apie 5 min. patroškinkite, tada sudėkite gabalėliais pjaustytą marinuotą žuvį, keptuvę uždenkite ir troškinkite apie 10 min., kol suminkštės.
Į padažą sumeskite smulkintą aitriąją papriką, supilkite vyną ir dar šiek tiek pakaitinkite. Žuvį sluoksniuokite su džiovintais pomidorais ir užpilkite padažu,