4 didelės raudonosios paprikos,
250 g fetos tipo sūrio,
150 ml riebios grietinėlės,
pagal skonį džiovintų bazilikų,
druskos.
M a r i n a t u i:
pusė stiklinės alyvuogių aliejaus,
3 šaukštai balzaminio acto,
2 šaukštai medaus,
4 česnako skiltelės,
po nubrauktą šaukštelį "Persilado"
ir Viduržemio jūros virtuvės prieskonių.
GAMINIMAS:
Paprikas perpjaukite per pusę, sėklas išvalykite, sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite karštoje orkaitėje, kol paprikos suminkštės. Iškeptas paprikas išimkite, atvėsinkite ir sudėkite į sandariai uždaromą plokščią indą. Paruoškite marinatą: medų sumaišykite su šiltu skysčiu, kuris liko kepant paprikas.
Tada įmaišykite aliejų, balzaminį actą, prieskonius, įspauskite česnakų skilteles. Padažą gerai išsukite, užpilkite ant paprikų ir per naktį pamarinuokite. Fetą sumaišykite su grietinėle, bazilikais ir ją įdarykite iš skysčio išgriebtas paprikų puseles. Tiekite susmulkintas su balto duonos skrebučiu ir balzaminio acto padažu.