1 kg slyvų,
100 g rudojo cukraus.
T e š l a i;
80 g šalto sviesto,
200 g miltų,
100 g rudojo cukraus,
žiupsnelio druskos,
150 ml riebaus pieno,
saujelės lazdynų riešutų.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių karščio. Pusiau perpjautas slyvas be kauliukų suberkite į kepimo indą ir apibarstykite cukrumi. Kol ruošite tešlą, slyvas pašaukite į orkaitę. Šaltą, gabalėliais supjaustytą sviestą sutrinkite pirštais arba elektriniu maišytuvu su miltais ir cukrumi bei žiupsneliu druskos, kol gausite trupinukus.
Supilkite pieną, išmaišykite, gausite skystoką tešlą. Ištraukite slyvas iš orkaitės ir ant jų šaukštu dėkite tešlą, viršų pabarstykite riešutais (be odelių). Vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių. Patiekite su plakta grietinėle.