800 g maltos vištienos,
100 g sviesto,
100 g salierų šaknies,
100 g morkų,
100 g svogūnų,
3-4 česnakų skiltelės,
druskos,
pipirų,
500 g spalvotų makaronų,
150 g fermentinio sūrio.
GAMINIMAS:
Maltą vištieną apkepkite keptuvėje su sviestu, įdėkite šiaudeliais sutarkuotų salierų, morkų, susmulkintų svogūnų, prieskonių. Iš keptuvės išimkite mėsą, o kepimo sultis palikite keptuvėje. Į jas berkite miltų ir nuolat maišydami dalimis supilkite 0,5 stiklinės vandens ir apie 1 stiklinę pieno.
Jei reikia, dar paskaninkite druska ir pipirais. Padažas turi būti vidutinio tirštumo. Į kepimo formą, pateptą trupučiu aliejaus, suberkite virtus makaronus (truputį palikite papuošimui), sudėkite vištieną, užpilkite padažą, užbarstykite tarkuotą fermentinį sūrį ir papuoškite makaronais. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 min.