pusė pakuotės trapių sausainių,
šaukštas lydyto sviesto,
pagal skonį cinamono,
vanilės,
apie 100 g virtų ryžių,
80 g maskarponės,
4 šaukštai plaktos grietinėlės,
2 šaukštai cukraus pudros,
pusė obuolio,
pagal skonį cinamono,
mėtų lapelių,
šokolado drožlių (papuošti).
GAMINIMAS:
Sulaužykite sausainius į trintuvo indą, juos sutrinkite. Trupinius sumaišiusi su sviestu ir cinamonu, po lygiai supresuokite į kelias apvalias formeles. Paruoškite maskarponės masę: virtus ryžius gerai išmaišykite su sūriu, suberkite cukraus pudrą, vanilę, tada šaukštu atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
Varškės masės krėskite į formeles ir desertą 3 val. dėkite į šaldytuvą. Kol desertas stings, paruoškite obuolių traškutį: obuolį supjaustykite plonyčiais gabalėliais, 2 min. pavirkite cukraus sirupe, tada nuvarvinkite, išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje, apibarstykite cinamonu ir apie 20-30 min. padžiovinkite.
Desertą tiekite iškratytą iš formelių su obuolio traškučiu, mėtos lapeliu ir šokolado drožlėmis.