500 g menkės filė,
svogūnas,
gabalėlis poro žaliosios dalies,
2 česnako skiltelės,
10 pievagrybių,
raudona paprika,
nedidelė džiovinta aitriosios paprikos ankštis,
pusės citrinos sultys,
pagal skonį įtališkų ir žuvies prieskonių,
džiovintų rozmarinų,
šaukštas "Pesto" padažo su bazilikais.
GAMINIMAS:
Žuvį nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite citrininiais žuvies prieskoniais, apibarstykite smulkinta aitriąja paprika, pasūdykite, apšlakstykite citrinų sultimis ir pusvalandžiui palikite pasimarinuoti. Pievagrybius nuplaukite, nulupkite, porą stambiai supjaustykite, papriką išvalykite, supjaustykite stambiomis skiltelėmis, svogūnus ir česnakus-griežinėliais.
Keptuvėje įkaitintame svieste ant didelės ugnies pirmiausia pakepinkite svogūnus ir česnakus, tada sudėkite daržoves, pakepinkite, kol apsakrus, apibarstykite itališkais prieskoniais, įmaišykite šaukštą "Pesto" padažo ir dar šiek tiek pakaitinkite. Daržoves išgriebkite, po lygiai išdėliokite į lėkštes, ant viršaus dėkite toje pačioje keptuvėje iškeptą žuvies filė. Tiekite su bulvių kukulaičiais.