T e š l a i:
200 g miltų,
10 g sviesto,
1 šaukštelio druskos.
Į d a r u i:
300 g pievagrybių,
1 stiklinės riebios grietinės,
2 kiaušinių,
2 šaukšto aliejaus,
žiupsnelio muskato riešuto,
2 šaukštų smulkintų petražolių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Paruoškite tešlą: miltus persijokite su druska, įdėkite gabaliukais pjaustytą sviestą, įpilkite 3 šaukštus vandens, suminkykite tešlą ir 1 val. dėkite į šaldytuvą. Įdarui grybus supjaustykite griežinėliais ir įkaitinus keptuvėje aliejų pakepkite. Kiaušinius sumaišykite su grietine, suberkite petražoles, žiupsnelį muskato riešuto, druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite.
Tešlą iškočiokite, sudėkite į formeles ir pridėjus pupelių ant dugno pašaukite į 200 laipsnių orkaitę, kepkite apie 10 min. Krepšelius išimkite iš orkaitės. Išpilkite pupeles, šiek tiek įdėkite grybų įdaro, apliekite grietinės ir kiaušinio plakiniu ir 15 min. dėkite į orkaitę.