500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
500 g lašišos ar upėtakio filė,
3 šaukštų pieno arba grietinėlės,
0,5 šaukštelio druskos,
ryšelio svogūnų laiškų,
1 kiaušinio,
1 svogūno,
1 šaukštelio citrinų sulčių,
2 šaukštų aliejaus,
pipirų.
GAMINIMAS:
Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje. Pusę žuvies filė sumalkite mėsmale kartu su kepintais svogūnais. Į faršą įdėkite kiaušinio baltymą, įberkite druskos, pipirų, supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Likusią žuvies filė supjaustykite smulkiais gabaliukais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Tešlą iškočiokite, ant jos suberkite pusę smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų.
Sudėkite žuvies faršą, žuvies gabaliukus ir likusius svogūnų laiškus. Tešlą su įdaru kruopščiai suvyniokite ir dėkite į riebalais pateptą skardą. Vyniotinio viršų aptepkite kiaušinio tryniu ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite 30-40 min. (Kad vyniotinis būtų puresnis, į žuvies faršą galite įmaišyti 200 g pertrintos varškės.)