4 vištienos šlaunelių,
2 šaukštelių garstyčių,
1 šaukštelio medaus,
2 šaukštų alyvų aliejaus,
druskos,
pipirų,
1 raudonojo svogūno,
2 skiltelių česnako,
2 šaukštų kapotų žalumynų,
1250 ml sidro arba obuolių sulčių,
3 šaukštų alyvuogių be kauliukų,
3 obuolių.
GAMINIMAS:
Paruoškite marinatą iš garstyčių, medaus, alyvų aliejaus, druskos, pipirų. Šlauneles aptepkite marinatu. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką sukapokite, sumaišykite su žalumynais, sidru, alyvuogėmis, įberkite druskos. Apvaliu peiliu išpjaukite obuolių sėklalizdžius. Obuolius supjaustykite 1 cm storio žiedais, sudėkite į riebalais pateptą kepimo indą.
Ant viršaus išdėliokite žalumynų, alyvuogių, svogūnų ir česnako mišinį. Tuomet sudėkite vištų šlauneles. Pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę, kepkite 45 min. Kepdami šlauneles apverskite. Iškepusią vištieną papuoškite šviežiais žalumynais. Galite patiekti su bulvėmis, salotomis.