Guliašas su grybais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Guliašas su grybais


INGREDIENTAI:

1,4 kg jautienos,
3 šaukštų aliejaus,
1 ryšelio svogūnų laiškų su galvutėmis,
2 šaukštų cukraus,
700 ml jautienos sultinio iš kubelių,
250 g pievagrybių,
400 g sluoksniuotos tešlos,
1 kiaušinio,
2 šaukštų garstyčių grūdelių,
druskos,
2 šaukštų paruoštų garstyčių su grūdeliais,
2 šaukštų dižono garstyčių,
2 šaukštų smulkintų čiobrelių,
40 g krakmolo.


GAMINIMAS:

Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir 4-5 min. kepkite smulkintus svogūnų laiškus, po to perdėkite į lėkštę. Į puodą suberkite cukrų, jį įkaitinkite, kad ištirptų, ir sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytą mėsą, kepkite apie 3-4 min. Po to supilkite sultinį, palaukite, kol užvirs, tada sumažinkite ugnį ir sudėjusi grybus bei svogūnus troškinkite apie 1 val. 30 min.

Skardą ištepkite aliejumi ir sudėkite trikampiais pjaustytą sluoksniuotą tešlą, jų viršų patepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite garstyčių grūdeliais, druska ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę, kepkite 10-15 min., kol tešla pakils. Prieš baigiant troškintis mėsai sudėkite abejas garstyčias, čiobrelius, supilkite šlakelyje vandens išmaišytą krakmolą ir dar 4-5 min. virkite, kol skystis sutirštės. Patiekite su sluoksniuotos tešlos trikampėliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668