1,4 kg jautienos,
3 šaukštų aliejaus,
1 ryšelio svogūnų laiškų su galvutėmis,
2 šaukštų cukraus,
700 ml jautienos sultinio iš kubelių,
250 g pievagrybių,
400 g sluoksniuotos tešlos,
1 kiaušinio,
2 šaukštų garstyčių grūdelių,
druskos,
2 šaukštų paruoštų garstyčių su grūdeliais,
2 šaukštų dižono garstyčių,
2 šaukštų smulkintų čiobrelių,
40 g krakmolo.
GAMINIMAS:
Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir 4-5 min. kepkite smulkintus svogūnų laiškus, po to perdėkite į lėkštę. Į puodą suberkite cukrų, jį įkaitinkite, kad ištirptų, ir sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytą mėsą, kepkite apie 3-4 min. Po to supilkite sultinį, palaukite, kol užvirs, tada sumažinkite ugnį ir sudėjusi grybus bei svogūnus troškinkite apie 1 val. 30 min.
Skardą ištepkite aliejumi ir sudėkite trikampiais pjaustytą sluoksniuotą tešlą, jų viršų patepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite garstyčių grūdeliais, druska ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę, kepkite 10-15 min., kol tešla pakils. Prieš baigiant troškintis mėsai sudėkite abejas garstyčias, čiobrelius, supilkite šlakelyje vandens išmaišytą krakmolą ir dar 4-5 min. virkite, kol skystis sutirštės. Patiekite su sluoksniuotos tešlos trikampėliais.