700 g veršienos (tinka kiauliena ar aviena),
2-3 svogūnų,
5 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 paprikų,
1 citrinos sulčių,
2 skiltelių česnako,
1 šaukštelio raudonėlių prieskonių,
1/2 šaukštelio čiobrelių prieskonių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais, svogūną-skiltelėmis ir išskaidykite, išvalytas paprikas-ketvirčiais. Į indelį supilkite aliejų, citrinų sultis, sudėkite smulkintą česnaką, prieskonines žoleles, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite. Marinatą supilkite ant mėsos ir išmaišykite.
Dubenį su mėsa pridenkite ir pamarinuokite 5-7 val., retkarčiais pamaišykite. Po to mėsą, svogūnus ir paprikas pramaišiui suverkite ant iešmelių. Likusiu marinatu aptepkite šašlykus ir dėkite ant įkaitusios kepsninės. Kepkite apie 10 min., tada apverskite, sutepkite marinatu ir dar pakepkite apie 10-15 min.