2 nedidelių kiaulės karkų,
pusės saliero gumbo,
2 morkų,
petražolės šaknies,
1 pomidoro,
1 poro,
3 svogūnų,
3 skiltelių česnako,
šaukšto miltų,
lauro lapo,
5 pipirų žirniukų,
pusės kg raugintų kopūstų,
1 butelio šviesaus alaus,
aliejaus,
druskos.
GAMINIMAS:
Į 2 l šalto vandens įberkite 2 šaukštus druskos, įmeskite laurų lapą, pipirus ir smulkintą česnaką. Karkas pamerkite į paruoštą tirpalą 24 val., tada nusausinkite ir odelėje įpjaukite nedideles įpjovas. Daržoves nuplaukite ir nusausinkite. Salierą, morkas ir petražolę sutarkuokite stambia tarka, porą supjaustykite griežinėliais, pomidorus ir svogūną-skiltelėmis.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir karką gerokai aptepkite, tada ją dėkite ant skardos kartu su morkomis, petražole ir salieru, apliekite šlakeliu vandens ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę, kepkite apie 1,5 val. Kartkartėmis vis apverskite ir pašlakstykite alumi. Kopūstus apvirkite puode ir nusunkite, tada įpilkite keletą šaukštų nuo kepimo susidariusių sulčių.
Kartu sudėkite apkeptas daržoves, pomidorus, porus, svogūnus ir troškinkite kopūstus, kol jie suminkštės. Miltus sumaišykite su šlakeliu vandens ir supilkite į kopūstus, palaukite, kol užvirs, tada dėkite į lėkštę ir kartu su karka patiekite į stalą.