800 g jautienos išpjovos,
250 g vištos kepenėlių,
250 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
1 kiaušinio,
1 svogūno,
6 šaukštų aliejaus,
1 šaukšto sviesto,
2 skiltelių česnako,
1 šaukšto brendžio,
druskos,
pipirų.
G a r n y r u i:
keptų česnakų, svogūnų,
morkų,
paprikų,
pomidorų.
GAMINIMAS:
Svogūną, česnaką sukapokite, apkepinkite su 3 šaukštais aliejaus. Sudėkite kepenėles ir kepkite dar 6-7 min. Atvėsinkite. Viską susmulkinkite iki tyrės. Įpilkite brendžio, įdėkite sviesto ir dar kartą suplakite. Įberkite druskos ir pipirų. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, apkepkite jautienos išpjovą iš visų pusių po 3 min., kad susidarytų plutelė.
Perdėkite į kepimo skardą, apibarstykite druska ir pipirais. Pašaukite į 220 laipsnių orkaitę, kepkite 20 min. Tuomet išimkite ir atvėsinkite. Tešlą iškočiokite iki keturkampio 3-5 mm storio lakšto. Ant siauresnio tešlos krašto dėkite jautieną, ant jos-paštetą.
Užlenkite kraštus, suvyniokite mėsos įdarą į tešlą (siūlė turi būti apačioje ir dėkite į kepimo skardą. Aptepkite kiaušinio plakiniu. Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 30-40 min. Išėmus kepsnį leiskite pastovėti 15 min., tuomet supjaustykite.