500 g bulvių,
4 kiaulienos muštinių (po 180 g),
petražolių,
svogūnų laiškų,
4 skiltelių česnako,
80 g kieto sūrio (pvz., "Džiugo"),
300 g varškės sūrio,
druskos,
pipirų,
tarkuoto muskato riešuto,
200 g morkų,
200 g salierų,
200 g porų,
3 šaukštų sviesto,
2 šaukštų lydyto sviesto,
3 kiaušinių trynių,
2 šaukštų grietinės,
150 ml sultinio,
žiupsnelio kmynų.
GAMINIMAS:
Dalį žalumynų atidėkite papuošimui. Kitą dalį smulkiai sukapokite. Česnaką susmulkinkite. Kietą sūrį sutarkuokite stambia tarka. Sumaišykite su 200 g varškės sūrio, smulkintais česnakais ir žalumynais.
Įberkite druskos, pipirų, muskato riešuto. Morkas, salierus ir porus supjaustykite 5 cm ilgio juostelėmis, apvirkite pasūdytame vandenyje 30 min. Bulves nuskuskite ir virkite pasūdytame vandenyje.Virtas bulves sugrūskite, įmaišykite 2 šaukštus sviesto, įdėkite 2 trynius. Įberkite druskos, muskato riešuto. Bulvių masę sukrėskite į konditerinį maišelį.
Į kepimo formą, pateptą riebalais, išspauskite bulvines roželes. Bulvių roželes aptepkite kiaušinio plakiniu (1 trynį sumaišykite su grieine). Mėsos muštinius nuplaukite ir gerai nusausinkite. Ištirpinkite lydytą sviestą. Muštinius apkepkite ant didelės ugnies po 2 min. iš kiekvienos pusės.
Pabarstykite druska, pipirais, sudėkite į kepimo formą, aptepkite paruošta sūrio mase. Kepimo formas su roželėmis ir mėsa pašaukite greta į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 15 min., kol susidarys rusvai-auksinė plutelė.
Padažui: į keptuvę, kurioje kepė mėsa, supilkite sultinį. Sudėkite varškės sūrį ir maišydami užvirinkite. Įberkite druskos, pipirų, muskato riešuto, kmynų. Supjaustykite daržoves apkepkite su sviestu, įberkite druskos, pipirų, išdėliokite lėkštėje su mėsa ir roželėmis.