500 g sterko (ar kitos žuvies),
1 morkos,
1 svogūno,
petražolės šaknies,
petražolių lapelių,
1 šaukšto želatinos,
1-2 laurų lapų,
1 citrinos,
2 l vandens,
druskos.
GAMINIMAS:
Filė išvirkite su morka, saliero šaknimi, svogūnu, lauro lapeliais ir druska. Žuvį atvėsinkite. Sultinį, kuriame virė žuvis, perkoškite, įdėkite želatinos, užmerktos vandenyje (santykiu 1:7), pakaitinkite.
Žuvį išdėliokite gilesnėje lėkštėje, papuoškite citrinos griežinėliais, pjaustytomis morkomis, žalumynų lapeliais. Užpilkite paruošta želė: iš pradžių vieną sluoksnį, po kiek laiko dar vieną. Padėkite stingti į šaldytuvą 30 min. Užpiltinę galite puošti ir kitomis daržovėmis:irneliais, šparaginėmis pupelėmis, brokoliais.