800 g baltos žuvies filė,
200 g brokolių (šviežių ar šaldytų),
200 ml grietinėlės,
2 šaukštų garstyčių,
2 kiaušinių,
druskos,
maltų baltųjų pipirų,
tarkuoto muskato riešuto,
100 g varškės,
1 šaukštelio želatinos,
kepimo popieriaus.
GAMINIMAS:
Žuvį supjaustykite gabaliukais ir sumalkite elektriniu smulkintuvu arba mėsmale. Suberkite prieskonius, druską, želatiną, įmuškite kiaušinius, įdėkite varškės, pertrintos per sietelį. Į grietinėlę įberkite žiupsnelį druskos, išplakite iki putų. Grietinėlę atsargiai sumaišykite su žuvies mase. Brokolius išskirstykite žiedynais.
Formą išklokite folija, sukrėskite pusę masės, išdėliokite brokolius koteliais į viršų, tuomet sukrėskite likusią masę. Indą keliskart stuktelėkite į stalą, kad neliktų oro tarpų. Užlenkite folijos kraštus ant pašteto, pašaukite į šaltą orkaitę. Tuomet ją įjunkite ir kaitinkite iki 140 laipsnių. Kepkite apie 50 min. Atvėsinkite. Galite dar palaikyti šaldytuve.