500g varškės,
50 g sviesto,
1/2 stiklinės grietinės,
50 g cukraus pudros,
100 g šokolado,
cukatų arba marmelado papuošti.
GAMINIMAS:
Šokoladą sutarkuokite ir sumaišykite su cukraus pudra. Varškę pertrinkite per sietelį. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad jis būtų minkštas. Į varškę įdėkite grietinę, gerai išsukite. Nuolat maišant sudėkite sviestą, išsukite. Tuomet įmaišykite cukraus pudrą su šokoladu.
Sukite tol, kol masė taps vientisa. Sietelį išklokite sudrėkinta marle, sukrėskite varškės masę ir užlenkę marlės kraštus, paslėkite. Sietelį įstatykite gilesnį dubenį, kad nuvarvėtų išrūgos. Laikykite šaldytuve 1 parą. Išėmus iš formos, nuimkite marlę, įdėkite į lėkštę, papuoškite cukatais arba marmeladiniais saldainiais.