600 g varškės,
300 g lydyto sūrio,
6 kietai virtų kiaušinių,
100 g sviesto,
1/2 stiklinės natūralaus jogurto,
4 skiltelių česnako,
druskos,
smulkintų žalumynų,
maltų riešutų papuošimui.
GAMINIMAS:
Kietai virtų kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Tris trynius ir lydytą sūrį sutarkuokite ir išmaišykite (vieną trynį atidėkite). Įdėkite 2 šaukštus jogurto. Česnaką ir baltymus sukapokite. Kruopščiai sumaišykite su varške, sviestu, likusiu jogurtu, įberkite druskos.
Iš trynių masės drėgnomis rankomis padarykite rutuliukus, juos aplipdykite varškės mase, padėkite į šaldytuvą 30 min. Papuoškite žalumynais, riešutais, kapotu tryniu. Vietoje druskos į varškės masę galite berti prieskonių.