1 kg varškės,
150 g sviesto,
400 g grietinės,
100 g grietinėlės,
300 g cukraus,
300 g kapotų migdolų,
pusė citrinos tarkuotos žievelės,
1 pakelio vanilinio cukraus.
P a p u o š t i:
apelsinų,
kivių,
citrinos,
uogų.
GAMINIMAS:
Varškę pertrinkite per sietelį arba sumalkite mėsmale. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, sutrinkite su 50 g cukraus. Įdėkite grietinę ir plakite plakikliu. Sumaišykite su varške ir gerai išmaišykite. Baltymus ir grietinę išplakite atskirai, sudėkite į varškės masę kartu su vaniliniu cukrumi, riešutais, citrinos žievele.
Masę išmaišykite, sukrėskite į puodą ir virkite ant mažos ugnies, kol atsiras burbulų. Iškart puodą nukaiskite, masę atvėsinkite. Perdėkite varškėtį į formą, uždenkite marle, paslėkite ir padėkite į šaldytuvą parai. Varškėtį atsargiai perdėkite į lėkštę, papuoškite vaisiais ir uogomis. (Į varškę galite įmaišyti cukatų ir razinų).