8 virtų putpelių kiaušinių,
4 vidutinio dydžio virtų bulvių,
1/2 raudonojo svogūno,
300 g salotų lapų,
200 g karštai rūkytos žuvies (skumbrės, menkės),
2 virtų plonai supjaustytų morkų,
1 didelio obuolio,
100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų.
P a d a ž u i:
2 šaukštelių garstyčių,
aliejaus,
2 šaukštų citrinų sulčių,
1/2 šaukštelio medaus,
druskos,
pipirų,
1 česnako skiltelės,
smulkiai supjaustytų krapų.
GAMINIMAS:
Visus padažui skirtus produktus sumaišykite ir išplakite. Svogūną supjaustykite plonais žiedais, kiaušinius perpjaukite perpus. Lėkštėje išdėliokite salotų lapus, ant jų sluoksniais dėkite pjaustytas morkas, obuolius, bulves.
Kiekvieną sluoksnį lengvai pašlakstykite padažu. Ant viršaus išdėliokite kiaušinius, alyvuoges, žuvies gabaliukus ir svogūno žiedus, apliekite likusiu padažu.