400 g šaldytos trapios tešlos,
100 g cukraus,
vanilinio cukraus,
1 skardinės konservuotų abrikosų arba persikų,
500 g varškės,
šaukštelio želatinos,
5 šaukštelių citrinos sulčių,
200 g grietinėlės,
cukraus pudros,
mėtų lapelių papuošimui.
GAMINIMAS:
Atšildytą tešlą iškočiokite, kad gautųsi 7-8 mm lakštas. Išpjaukite apskritimus, juos sudėkite į formeles, pateptas riebalais. Prispauskite pirštais, šakute subadykite. Formeles sudėkite į skardą ir pašaukite į 200 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite 20 min. Atvėsinkite, išimkite iš formelių.
Abrikosus išimkite iš skardinės, nusausinkite. Dubenyje išmaišykite varškę, citrinos sultis, išbrinkintą želatiną ir cukrų. Grietinėlę išplakite su vaniliniu cukrumi iki standžių putų, išmaišykite su varške. Krepšelius pabarstykite cukraus pudra, pridėkite varškės masės, uždėkite abrikoso puselę. Papuoškite mėtų lapeliais.