2 kg varškės,
300 g sviesto,
2 stiklinių grietinės,
400 g cukraus,
5 kiaušinių,
žiupsnelis druskos,
vanilinio cukraus.
P a p u o š i m u i:
apelsinų, mandarinų, citrinų, kivių, uogų.
GAMINIMAS:
Varškę pertrinkite per sietelį. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius ištrinkite su 200 g cukraus ir sumaišykite su pertrinta varške. Sviestą ištrinkite su 100 g cukraus, įdėkite grietinę ir išplakite plakikliu. Šį mišinį sumaišykite su varške. Baltymus išplakite iki standžių putų, sukrėskite į varškę.
Grietinėlę gerai išplakite su vaniliniu ir likusiu cukrumi ir sukrėskite į varškę. Masę išmaišykite, pastatykite ant mažos ugnies ir vis pamaišydama virkite, kol atsiras burbulų. Tuomet greitai nukaiskite ir atvėsinkite. Varškėtį sukrėskite į formą, uždenkite marle, paslėkite ir palikite šaldytuve 1-2 paras. Tuomet atsargiai išimkite iš formos ir papuoškite vaisiais bei uogomis. (Į varškės masę galite dėti ištirpintos želatinos).