100 g razinų,
500 g varškės,
250 g miltų,
4 kiaušinių,
druskos,
3 šaukštų aliejaus,
125 g sviesto,
100 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 citrinos tarkuotos žievelės,
4 šaukštų tarkuotų džiūvėsėlių,
1 kg obuolių,
3 šaukštų citrinos sulčių,
2 šaukštų cukraus pudros.
GAMINIMAS:
Razinas užpilkite romu, degtine ar brendžiu, uždenkite, palikite mirkti. Miltus sumaišykite su 1 kiaušiniu, druska, 2 šaukštais aliejaus, 100 ml šilto vandens. Gerai išminkykite tešlą. Tešlą aptepkite šaukštu aliejaus, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite 30 min.
25 g sviesto ištrinkite su 75 g cukraus ir vaniliniu cukrumi, įmuškite 3 kiaušinius. Sudėkite varškę ir tarkuotą citrinos žievelę. Keptuvėje pakaitinkite 25 g sviesto ir apkepkite džiūvėsėlius. Atvėsinkite. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais, apšlakstykite citrinos sultimis.
Rankšluostį pabarstykite miltais, ant jo iškočiokite tešlos keturkampį (30x40 cm). Ištirpinkite 75 g sviesto ir 2/3 sviesto patepkite tešlą. Pabarstykite džiūvėsėliais. Lygiu sluoksniu sudėkite varškės įdarą-būtinai palikite 2 cm kraštus laivus. Ant varškės išdėliokite obuolius ir razinas.
Apibarstykite 25 g cukraus. Tešlos kraštus užlenkite ir rankšluoščiu suvyniokite pyragą. Jį dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Viršų aptepkite likusiu sviestu. Pašaukite į 225 laipsnių karščio orkaitę, kepkite 35-40 min. Atvėsinkite, pabarstykite cukraus pudra. Pyragui kepti galite naudoti šaldytą sluoksniuotą tešlą.