800 g ungurio,
2 citrinos,
20 g sviesto,
2 svogūnai,
saliero,
prieskonių (pipirų, lauro lapelių, gvazdikėlių, mairūno),
1/2 stiklinės baltojo vyno,
druskos,
miltų ar džiūvėsėlių.
GAMINIMAS:
Ungurys nulupamas, nuplaunamas, supjaustomas gabalais, pašlakstomas citrinos sultimis, pabarstomas druska, sumaišyta su prieskoniais, pavoliojamas džiūvėsėliuose ar miltuose ir apkepinamas svieste. Dedamas į troškintuvą su supjaustytomis prieskoninėmis daržovėmis (svogūnais, salieru), užpilamas baltuoju vynu ir troškinamas ant mažos ugnies.
Patiekiamas sudėtas į pašildytą pusdubenį, apdėtas virtomis bulvėmis ar virtomis daržovėmis. Perkoštas padažas duodamas padažinėje.