500 g braškių (tinka ir šaldytos),
4 šaukštų cukraus,
4 kiaušinių trynių,
6 šaukštų braškių piurė,
150 ml grietinėlės.
GAMINIMAS:
Iš 140 g braškių, 1 šaukšto cukraus ir 1 šaukšto vandens paruoškite piurė. Ją sumaišykite su 1/2 cukraus ir atidėkite į šoną. Ruošdami kremą dubenėlį su kiaušinių tryniais ir likusiu cukrumi dėkite į indą su verdančiu vandeniu ir plakite plakikliu 1-2 min., kol ištirps cukrus, tada sudėkite braškių piurė ir sukite, kol gausite tirštą purią masę (užtruksite apie 10-12 min.).
Indą su kremu perdėkite į dubenį su lediniu vandeniu ir maišykite, kol atvės. Grietinėlę suplakite iki purios masės ir sumaišykite su kremu, po to sudėkite atidėtas į šoną braškes kartu su susidariusiomis sultimis. Paruoštą masę supilkite į stiklines taures ir patiekite į stalą.