15 g sausų mielių (arba šviežių),
500 g miltų,
250 ml pieno,
150 g tirpinto sviesto,
2 kiaušinių,
10 g cukraus,
8 g druskos,
5 g džiovintų raudonėlių,
150-200 g rūkytos šoninės,
100 g svogūnų,
džiūvėsėlių.
GAMINIMAS:
Mieles ištrinkite su žiupsneliu miltų ir šiltu vandeniu. Jas plakikliu sumaišykite su miltais, drungnu pienu, ištirpintu sviestu, suplaktais kiaušiniais, cukrumi, druska, džiovintais raudonėliais.
Tešlą uždenkite ir palikite šiltai kilti. Rūkytą šoninę, svogūnus supjaustykite labai mažais kubeliais ir apkepinkite su 20 g sviesto. Atvėsinkite, įmaišykite į tešlą ir palikite dar 30 min. kilti. Kekso formą su skyle viduryje ištepkite 20 g sviesto, pabarstykite džiūvėsėliais ir sukrėskite paruoštą tešlą. Kepkite 190 laipsnių karščio orkaitėje 45-55 minutes.