8 gabalėliai vytinto kumpio,
4 persikai (arba du obuoliai),
šaukštas alyvuogių aliejaus,
apie 150 g įvairių salotų lapelių,
200 g rikotos,
3 šaukštai natūralaus jogurto,
pusės citrinos sulčių,
2 šaukštai aliejaus,
pagal skonį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarų indą ir valandą palaikykite šaldytuve-bus traškesnės. Persikus arba obuolius perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus arba sėklalizdžius, supjaustykite vidutinio storio skiltelėmis, apšlakstykite aliejumi, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais pipirais.
Vaisius dėkite ant kepimo grotelių, po apačia įdėkite skardą aliejui ir nuo vaisių išsiskyrusioms sultims išvarvėti ir kepkite apie 3 min. Kol vaisiai keps, paruoškite įdarą: rikotą gerai ištrinkite su natūraliu jogurtu ir citrinų sultimis. Vaisius išimkite iš orkaitės, atvėsinkite, ant kiekvienos skiltelės krėskite rikotos. Lėkštėse išdėliokite salotų lapelius, kumpį ir vaisius su rikota.