apie 300 g šviežių plonų makaronų,
300 g šviežių krevečių,
svogūnas,
2 česnako skiltelės,
aliejaus (kepti),
pusė stiklinės baltojo sauso vyno,
300 ml riebios grietinėlės,
pagal skonį druskos,
pipirų,
kapotų petražolių.
GAMINIMAS:
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus, kaip nurodyta ant pakuotės, bet nepervirkite, kad neištižtų. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, smulkiai sukapokite ir kepinkite aliejuje ant vidutinės ugnies, kol dailiai pagels.
Supilkite vyną ir virkite, kol pusė jo nugaruos. Tada supilkite grietinėlę, viską gerai išmaišykite ir kaitinkite, kol padažas šiek tiek sutirštės, dar pagardinkite druska ir pipirais. Į atskirą keptuvę įpilkite aliejaus ir jame iškepkite išlukštentas krevetes, tada suverskite jas į padažą ir pagardinkite kapotomis petražolėmis.
Makaronus išdalykite į lėkštes, tada apliekite krevečių padažu. Salotas tiekite karštas. Jei padažui rinksitės krevetes sūrime, jų nekepinkite-iškart sumeskite į padažą.