apie 300 g žuvies filė,
pomidoras,
po pusę raudonos ir
geltonos paprikos,
pagal skonį druskos,
baltųjų pipirų,
pusės citrinos sulčių,
aliejaus (kepti),
raudonas svogūnas,
rozmarinų šakelė,
50 ml baltojo sauso vyno,
200 g šviežių špinatų.
GAMINIMAS:
Pomidoro galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, o minkštimą susmulkinkite. Išvalytas paprikas kelioms minutėms įmeskite į verdantį vandenį, tada išgriebkite, pakiškite po tekančiu šaltu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.
Keptuvėje su aliejumi ir rozmarinų šakele pakepinkite svogūną, suverskite smulkintas daržoves, supilkite vyną, pasūdykite, pagardinkite pipirais, bet neužvirkite. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, padalykite į dvi dalis. Žuvį įtrinkite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pasimarinuoti.
Tada kepkite apie 10 min. uždengtoje keptuvėje karštame svieste. Tiekite pašildytoje lėkštėje su daržovėmis ir troškintais špinatais. Puoškite šviežių žalumynų šakele.