didelė skardinė smulkintų savo sultyse konservuotų pomidorų be odelių,
3 svogūnai,
4 česnako skiltelės,
3 salierų stiebai,
stiklinė natūralaus daržovių sultinio,
100 g sviesto,
5 morkos,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
džiovintų raudonėlių,
šviežių bazilikų,
saujelė skrudintų baltos duonos kubelių, indelis grietinės.
GAMINIMAS:
Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite svieste, kol suminkštės. Tada sudėkite smulkintą česnaką, salierus, tarkuotas morkas ir kepkite ant mažos ugnies apie 30 min. Kai daržovės suminkštės, supilkite pomidorų tyrę, daržovių sultinį, dar 10 min. pakaitinkite.
Baigdami virti sriūbą pasūdykite, suberkite visus prieskonius, tada viską išplakite elektriniou plakikliu. Sriubą dar kartą pakaitinkite, supilkite grietinėlę, išpilstykite į lėkštes, ant viršaus berkite po truputį baltos duonos kubelių ir, jei norite, smulkiai tarkuoto parmezano.