apie 1 kg lašišos,
žuvų prieskonių,
džiovintų bazilikų,
citrinos,
400 g pievagrybių,
100 g fermentinio sūrio,
alyvuogių aliejaus,
2-3 pomidorų,
druskos,
pipirų,
garbanotų salotų,
šviežių krapų,
bazilikų,
petražolių.
Salotų u ž p i l u i:
skiltelė česnako,
krapų,
acto,
sojų padažo.
GAMINIMAS:
Lašišą perpjaukite į keturias dalis, išimkite ašakas, apibarstykite žuvų prieskoniais, bazilikais ir pusvalandį marinuokite. Pašlakstykite citrinos sultimis. Pievagrybių kotletus išpjaukite, galvas nulupkite. Sūrį supjaustykite kubeliais. Į kiekvieną pievagrybio galvą dėkite po gabalėlį sūrio.
Skardą pašlakstykite aliejumi, sudėkite marinuotos lašišos gabalus, ant jų-griežinėliais supjaustytus pomidorus. Apibarstykite druska ir pipirais, aplink sudėkite sūriu įdarytus pievagrybius. Skardą uždenkite folija. Kepkite apie valandą 200 laipsnių orkaitėje. Lėkštę išklokite salotų lapais, juos apšlakstykite iš česnako, krapų, acto ir sojų padažo paruoštu užpilu.
Ant lapų dėkite lašišos kepsnius ir pievagrybius. Apibarstykite smulkintų šviežių krapų, bazilikų ir petražolių mišiniu. Lašišos kepsnius galima pagardinti iš majonezo, grietinės, sojų padažo, citrinų ir šviežių pomidorų sulčių bei krapų išsuktu padažu.