po 275 g tarkuoto ementalio ir
griujerio sūrių,
150 ml sauso baltojo vyno,
skiltelė česnako,
šaukštelis citrinų sulčių,
3 šaukštai vyšnių likerio,
pagal skonį šviežiai maltų baltųjų pipirų,
tarkuotų muskatų.
GAMINIMAS:
Fondiu indo vidų ištrinkite česnako skiltele, tada supilkite į jį vyną, citrinų sultis ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės. Tarkuotą sūrį sumaišykite su krakmolu ir nuolat maišydama pamažu berkite į vyną, kol sūris išsilydys. Kai mišinys pradės burbuliuoti, supilkite vyšnių likerį ir prieskonius.
Tiekite su prancūziškos baltos duonos kubeliais. Sūrio mirkale apvoliokite duoos gabalėlį nuo šakutės stenkitės nuimti labai atsargiai, neliesdami lūpomis-juk šakutę vėl merksite į bendrą puodą. Jeigu taip nepavyksta, duonos gabalėlį dėkite į lėkštę, nuimkite jį kita paprasta šakute ir tik tada valgykite.