800 g šaldytos menkės minkštimo,
1 šaukštas miltų ar džiūvėsėlių,
100 g sviesto ar lašiniukų,
truputis maltų pipirų,
druskos,
1 kg bulvių,
2 stiklinės baltojo padažo (žiūrėti "Padažai").
GAMINIMAS:
Atšildyta menkė supjaustoma gabalais, apibarstoma pipirais, druska ir pavoliojama miltuose ar džiūvėsėliuose. Sudedama į keptuvą ant plonai supjaustytų lašiniukų ar sviesto, apdedama bulvių griežinėliais, kad žuvies nesimatytų. Palaistomą tirpytu sviestu, užpilama baltuoju padažu, pabarstoma džiūvėsėliais ir kepama orkaitėje 15—20 min.
Patiekiama sudėta į pusdubenį, užpilta tuo pačiu padažu, kuriame kepė, papuošta žalumynais, apdėta virtomis bulvėmis, troškintomis morkomis. Atskirai duodama kopūstų salotų.