500-700 g geros ėrienos su kaulu,
1 didelis svogūnas,
14 gvazdikėlių,
1 česnakas,
3 morkos,
2 porai,
2 saldžiosios paprikos,
1/4 aitriosios paprikos,
2 salierų stiebai,
1 ryšulėlis petražolių,
pipirų,
laurų lapų,
žolelių pagal skonį.
GAMINIMAS:
Ä–rieną sudėkite į puodą, užpilkite 2,5 litro vandens ir kaitinkite ant mažos ugnies. Kai užvirs, nepamirškite nugraibyti putų. Į nuluptą svogūną prismaigstykite gvazdikėlių, o neluptą česnaką be gaileščio sutraiškykite delnu, peiliu rakuo kitu. Stambiai supjaustykite morkas, porus, paprikas, salierų stiebus (galima imti ir sezoninių daržovių).
Visas daržoves ir ryšulėlį petražolių sudėkite į verdantį puodą su ėriena. Virkite apie valandą ant nedidelės (bet ne per mažos) ugnies, įdėkite prieskonių. Paskui atsargiai išimkite svogūną. Galite valgyti.