4 gabalėliai žuvies filė,
truputis miltų,
1 kiaušinis,
50 ml pieno,
200 g tarkuoto fermentinio sūrio,
2 stiklinės kukurūzų dribsnių,
2 šaukštai aliejaus,
30 g sviesto.
Agurkų p a d a ž u i:
2 agurkai,
1 nedidelis svogūnas,
4 šaukštai citrinų sulčių,
200 g natūralaus jogurto,
truputis druskos,
pipirų,
2 šaukštai cukraus.
GAMINIMAS:
Žuvį apvoliokite miltuose, pamirkykite kiaušinio ir pieno plakinyje; apvoliokite sūrio ir sugrūstų kukurūzų dribsnių mišinyje. Žuvį iš visų pusių apkepkite keptuvėje su aliejumi ir sviestu, kol dribsniai taps auksinės spalvos.
Sudėkite į neaukštą stiklinę arba keraminę formą ir kepkite 180 laipsnių karščio temperatūros orkaitėje apie 5-10 min. Padažui nulupkite ir smulkiai supjaustykite agurkus bei svogūną, užpilkite citrinų sultis, jogurtą, įberkite druskos, pipirų, cukraus ir gerai išmaišykite. Padažą atšaldykite ir apšlakstykite juo atvėsusią žuvį.