1 kopūstas,
2 svogūnai,
1 didelė saldžioji paprika,
4 šakelės krapų,
4 šakelės petražolių,
2 morkos,
aliejaus,
druskos,
pipirų,
1 didelė sauja špinatų,
kelios skiltelės česnakų.
GAMINIMAS:
Kopūsto lapus nuplikykite verdančiame vandenyje. Gerai nusausinkite. Vieną svogūną, papriką, krapus, petražoles smulkiai supjaustykite vieną morką sutarkuokite. Įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus, suberkite morkas, paprikas. Kai viskas sutrokšta, pabarstykite krapais, petražolėmis, druska ir pipirais.
Įdaro dėkite į kopūsto lapus, sulankstykite. Balandėlius kepkite aliejuje, kol gražiai paruduoja ir dėkite į puodą. Įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite 15 minučių. Antrą morką sutarkuokite, špinatus supjaustykite. Česnakus ir likusį svogūną susmulkinkite, pakepinkite keptuvėje. Sudėkite morkas ir špinatus. Kai balandėliai ištroškinami į lėkštę, šalia pilame špinatų padažo.