Energetinė vertė: 1460 kcal
1 kg miltingų bulvių,
druskos,
2 svogūnai,
2 kiaušinių tryniai,
1 ryšulėlis petražolių,
1 maža žalia paprika,
1 konservuota raudona paprika,
1 arb. š. saldžiosios paprikos,
baltųjų pipirų,
6 valg., š. aliejaus.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite ir nuplaukite. Sudėkite į pasūdytą vandenį ir virkite uždengtame puode 20 minučių. Vandenį nupilkite, bulves nugarinkite. Grūstuvu sugrūskite bulves inde. Svogūnus nulupkite ir sutarkuokite ant bulvių. Į bulvių masę įmaišykite 1 kiaušinio trynį. Petražoles nuplaukite ir susmulkinkite.
Žalią papriką perpjaukite pusiau, išvalykite ir supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais. Raudoną papriką nuvarvinkite ir taip pat smulkiai supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais. Raudoną papriką nuvarvinkite ir taip pat smulkiai supjaustykite. Petražoles ir paprikas kartu su prieskoniais sudėkite į bulvių masę. Gerai sumaišykite.
Iš šaltos tešlos sutaisykite delno didumo paplotėlius. Išdėliokite juos ant aliuminio folija padengtos lentelės. Likusį kiaušinio trynį išplakite. Patepkite juo kiekvieno paplotėlio paviršių. Į didelę keptuvę įpilkite 3 valg. š. aliejaus ir pakaitinkite.
Paplotėlį dėkite kiaušiniu apteptąja puse ir 3 minutes kepkite, kol apskrus. Prieš versdami, vėl patepkite kiaušiniu. Tuomet apkepkite iš kitos pusės. Paplotėlį išimkite. Nuvarvinkite ir padėkite ant skardos į orkaitę, pakaitintą iki 75 laipsnių karščio temperatūros.
Laikykite šiltai, kol iškeps visi paplotėliai. Prieš dėdami naują paplotėlį į keptuvę, įpilkite į ją 1 valg. š. aliejaus ir pakaitinkite. Iškeptus paplotėlius palaikykite šiltai.