Energetinė vertė: 1820 kcal
8 vidutinio dydžio nebirios bulvės,
250 g druskos.
Į d a r a s:
1 svogūnas,
200 g pievagrybių,
40 g sviesto,
200 g pakepinto kumpio,
druskos,
1/2 arb. š. džiovintų susmulkintų mairūnų,
1/2 arb. š. uoginės paprikos.
P a d a ž a s:
200 g grietinės,
1/2 ryšulėlio svogūnų laiškų,
1/2 ryšulėlio petražolių.
GAMINIMAS:
Bulves gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu. Nusausinkite virtuviniu popieriumi. Maždaug 24 cm skersmens apkepo formą pabarstykite druska. Sudėkite ant jos bulves ir įdėkite į iš anksto pakaitintą orkaitę ties viduriu. Kepkite 50 minučių 200 laipsnių karščio temperatūroje.
Įdarui nulupkite svogūnus ir susmulkinkite. Pievagrybius nuvalykite ir taip pat susmulkinkite. Pusę sviesto pakaitinkite keptuvėje. Jame pakepinkite svogūnus 5 minutes. Sudėkite pievagrybius ir dar 7 minutes pakepkite. Tada sudėkite 1 cm dydžio kubeliais supjaustytą kumpį. Pamaišydami kepkite dar 3 minutes. Paskaninkite druska, mairūnais ir uogine paprika.
Bulves išimkite iš orkaitės. Leiskite kiek ataušti, tuomet perpjaukite išilgai pusiau. Iš kiekvienos puselės iškabinkite po 1 valg. š. minkštimo. Pusę išskobto minkštimo sutrinkite šakute ir sumaišykite su įdaru. bulvių puseles vos vos pabarstykite druska, sudėkite įdarą. Likusį sviestą pabarstykite gabaliukais ant viršaus.
Bulvių puseles išdėliokite ant kepimo skardos ir pašaukite į iš anksto pakaitintą orkaitę. Kepkite 10 minučių 220 laipsnių karščio temperatūroje. Padažui išplakite grietinę atskirame inde. Svogūnų laiškus ir petražoles nuplaukite ir susmulkinkite. Sumaišykite su grietine. Masę supilkite į indelį padažui ir neškite ant stalo prie iškeptų orkaitėje bulvių.